A digitális planetárium csodái

 

A digitális planetárium csodái


Wonders of the Digital Planetarium

 

The event will be: “Élő”, személyes jelenléttel (amennyiben a Covid előírások megengedik, különben nem kerül megrendezésre)

Short presentation of the event: A planetáriumi program célja a szakszerű tudományos ismeretterjesztés, és hogy hidat alkosson a csillagászat, mint tudomány és a nagyközönség között. A planetáriumban sosem felhős az égbolt, ezért kupolájára bármikor kivetíthetjük akár a százezer évvel ezelőtti csillagos égboltot is. A planetárium segítségével elutazhatunk a Naprendszer bolygóira, holdjaira. Közel hozhatjuk a csillaghalmazokat, csillagködöket, galaxisokat, gömbpanorámás filmek segítségével pedig kalandozhatunk a Naprendszerünkben.
A résztvevők számára regisztráció szükséges március 31-ig. A regisztrációs url-t hamarosan közzétesszük. További és bővebb információk hamarosan a tanszéki honlapon (https://sek.elte.hu/foldrajz).

Geological and physical geographical (geomorphological) experience of the abandoned quarry of the Róka-hegy (Fox Hill), Budapest


Objectives: A planetáriumi előadás fő feladata az égbolton megfigyelhető égitestek és jelenségek digitális modellezése, élményszerű bemutatása.

Event language: magyar

Country: Magyarország

City: Szombathely

Link (for online events): [it will be displayed here as soon as possibile]

Reference person: PUSZTAI-EREDICS, Alexandra

Role or Function: egyetemi tanársegéd, a Kövesligethy Radó Csillagvizsgáló és Planetárium vezetője

Reference Organization (if any):

Those who organize are: Kutatók, oktatók, éspedig: Gothard Jenő Csillagászati Egyesület

Expected duration: kb. 2 óra

Event program: [to be be displayed here as soon as possibile]

ID.U.N.463

Share: