Europa u našoj školi (Europe in Our School)

 

Europa u našoj školi (Europe in Our School)


Europa u našoj školi (Europe in Our School)

 

The event will be: Mixed (Online AND in presence)

Short presentation of the event: Through the exhibition of student works, we will popularize geography.

Through the exhibition of student works, we will popularize geography.


Objectives: The goal is to connect the countries of the European Union with recognizable symbols and integration in the city of Pula. / Cilj je prepoznatljivim simbolima države članice Europske unije povezati s gradom Pulom. 

Event language: croatian language / hrvatski jezik

Country: Croatia / Hrvatska

City: Pula

Link (for online events): https://www.youtube.com/watch?v=b3-Sjv1Xkx0

Reference person: Željka Lakić Tibinac, Ivan Gambiroža, Tanja Černeka

Role or Function: professor of gegraphy / nastavnici geografije

Reference Organization (if any): /

Those who organize are: Geography enthusiasts, Students

Expected duration: od 1. travnja 2022. 

Event program: od 1. travnja 2022. na YouTube kanalu Gimnazija Pula pogledajte uradak učenika Gimnazije Pula koji kroz priču o Europskoj uniji pridonose popularizaciji geografije – https://www.youtube.com/watch?v=b3-Sjv1Xkx0

Noć geografije 2022. u Gimnaziji Pula
Ove godine Gimnazija Pula našla se na karti svijeta kao jedan od sudionika u manifestaciji Međunarodna noć geografije (GeoNight). Radi se o međunarodnoj inicijativi koju je 2017. godine započelo Geografsko nacionalno društvo Francuske, a od 2018. godine promovira ju EUGEO (Association od Geographical Societies in Europe) i IGU (International Geographic Union).
Cilj manifestacije je popularizacija geografije kao znanosti, a s obzirom na to da se radi o interdisciplinarnom području različite discipline njezina proučavanja susrećemo se u svakodnevnom životu. Možda te prisutnosti nismo niti svjesni, no učenici svih 28 razreda naše škole će vas uvjeriti u točnost navedene tvrdnje. Oni su na zanimljiv način svakodnevni život u gradu Puli povezali sa svakom od 27 država članica Europske unije. Slikovnim i video materijalom učenici naše škole će prezentirati prepoznatljiva obilježja istraživanih država kroz njihove brendove, jezike, kuhinju, likovnu i glazbenu umjetnost, prirodna i kulturna obilježja, sport, znanost i dr. te ih povezati s vlastitim iskustvima. Sve to nam govori koliko je geografija kao znanost, odnosno iskustava s nastave u školi, prisutna u našim svakodnevnim životima te da nas sve ono što izučavamo itekako priprema za život.
Za organizaciju manifestacije Noć geografije u našoj školi su zaduženi nastavnici geografije – Tanja Černeka, Željka, Lakić Tibinac i Ivan Gambiroža, a bez aktivnosti i kreativnosti naših učenika ništa od ovoga ne bi bilo moguće realizirati. Zbog toga im se zahvaljujemo i pohvaljujemo ih ovim putem na izvrsno odrađenom zadatku.
Noć geografije u Gimnaziji Pula će se održati 1. travnja 2022. u virtualnom okruženju. U popodnevnim satima toga dana na mrežnoj stranici i društvenim mrežama naše škole ćemo podijeliti video uradak kojim ćemo prezentirati našu aktivnost. Veselimo se brojnim pregledima i dijeljenjima materijala na vašim društvenim mrežama kako bismo tako zajednički pridonijeli popularizaciji geografije. Unaprijed hvala.
Više o cijelom projektu možete potražiti na poveznicama u nastavku:
– mrežna stranica Gimnazija Pula: https://www.gimnazijapula.hr/
– službena stranica manifestacije GeoNihgt: https://www.geonight.net/
– Instagram: https://www.instagram.com/geonight.official/?igshid=crqmlpivykqv
– Facebook: https://www.facebook.com/GeoNight.official/

ID.U.N.495