Szimultán csillagösvényeken Sepsiszentgyörgyön

 

Szimultán csillagösvényeken Sepsiszentgyörgyön


The event will be: “Élő”, személyes jelenléttel (amennyiben a Covid előírások megengedik, különben nem kerül megrendezésre)

Short presentation of the event: „Alattad a föld, feletted az ég, benned a létra.” (Weöres Sándor)
Az Éltető Kapcsolatok Közössége – ÉKKŐ Egyesület helyi csoportjai a Kárpát-medence hét ÉKKŐ pontján ismerősökkel, barátokkal délutáni erdei sétára indulnak, közösen megcsodálják a mindig különleges naplementét és a megjelenő csillagokat.

“The earth is below thee, the heavens are above thee, and the ladder is within thee. (Sándor Weöres)

The ÉKKŐ Association and their friends go for a walk in the woods together for admiring the always special sunset and appearing stars at seven points of the Carpathian Basin.

A Kárpát-medence négy térségének hét ÉKKŐ pontján szervezünk közel azonos időben induló és hasonló tematikájú programot.
Az Egyesület helyi tagjai péntek délutáni kellemes sétára hívják a barátaikat, ismerőseiket, és minden természetkedvelő embert egy közeli érdekes helyre, ahol van valamilyen kilátó, egy tanösvény, vagy más izgalmas dolog. A túrán résztvevők közösen megcsodálják a naplementét, és igyekeznek egy távcsövet magukkal vinni, és valakit, aki jó ismerője a csillagos égboltnak, így segíteni tud egy kicsit a fejünk feletti világ megismerésében.
Ha nem lesz tűzgyújtási tilalom, akkor klassz dolog lesz egy kis tűzrakás, melegedés a tűznél.
Minden helyszín bejelentkezik egy rövid Facebook élő adásban, a sorrendet később határozzuk meg. Lesz egy zoom-os bejelentkezés is, amikor mindenki egyszerre rajta tud lenni a képernyőn, hogy megörökítsük a határokon átívelő eseményt.
A facebook élő adás ideje függ attól, lehet–e tüzet gyújtani vagy sem. Ha lehet, akkor hangulatosak az esti fények, ha viszont nem, akkor korábbi időpontra tesszük a megfelelő fényviszonyok elérése érdekében.

In seven ÉKKŐ places of the four regions of the Carpathian Basin we organize a program starting at the same time and with the same thematic. The local members of the Association are inviting their friends for a pleasant walk on Friday afternoon to places where there is something interesting like a lookout terrace or a study trail or something else that a nature-loving man would like.

Participants of the tour will admire the sunset together, try out a telescope to know the starry sky over our head a little better.

If there will be no fire ban a little campfire will warm us up.

Each location will have a short Facebook live broadcast-time (the follow-order is to be determined later). We plan a Zoom-moment as well, when everyone can be on it at the same time in this cross-border event.

The time of the FB live broadcast depends on whether it can be to light a fire or not. If we can, the evening lights will be pleasant, but if not, then we put on an earlier date for it, in order to achieve the best lighting conditions.

The main purpose of the event is to move the XXI. century people from their home and take a special walk into nature, where the modern telecommunication devices connect us together over borders.

 


Objectives: Mozdítsuk ki a XXI. század embereit otthonukból és induljunk egy különleges sétára a természetbe, ahol a modern telekommunikációs eszközök segítségével kapcsolódjunk egymáshoz hegyen-völgyön és határokon át!

Event language: magyar

Country: Erdély

City: Sepsiszentgyörgy

Link (for online events): [it will be displayed here as soon as possibile]

Reference person: LEHŐCZ, Monika

Role or Function: egyesületi elnök

Reference Organization (if any):

Those who organize are: A földrajz barátai

Expected duration: 17 órától 19:30 óráig

Event program:

Szimultán csillagösvényeken, a földrajz éjszakáján

Országhatáron átívelő esemény részesei lehetünk Sepsiszentgyörgyön, április 1-én, pénteken 17 órától.

Az Ékkő Egyesület helyi tagjai péntek délutáni kellemes sétára hívják a barátaikat, ismerőseiket, és minden természetkedvelő embert egy közeli, érdekes helyre.

Program: Egy rövid közös séta után, a Pacé-tetőn körbenézünk, megcsodáljuk a naplementét. A túrán résztvevők igyekezzenek egy távcsövet magukkal hozni, hogy közösen megfigyelhessük a hegyeket és a fejünk feletti világot.

A Kárpát-medence négy régiójának hét ÉKKŐ pontján szervezünk közel azonos időben induló és hasonló tematikájú programot.

A program része, hogy minden helyszín bejelentkezik egy rövid Facebook élő adásban.

Nem áprilisi tréfa!

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

ID.U.N.461

Share: