Noć geografske nauke

Proposer: Mahir Mališević  – Role or Function: Geography Teacher

April 12th, 2024

Noć geografske nauke

Description:

Noć Geografske Nauke

Dobrodošli na “Noć geografske nauke” – jedinstven događaj koji će vas provesti kroz fascinantan svijet geografije. Ova nezaboravna noć posvećena je istraživanju i slavlju geografske nauke, pružajući učesnicima priliku da se povežu s raznolikim aspektima naše planete.

1. Ideja “Noć geografske nauke”:
“Noć geografske nauke” proizilazi iz želje da istražimo i proslavimo raznolikost naše planete. Kroz niz zanimljivih aktivnosti i predavanja, želimo podstaknuti ljubav prema geografiji i podići svijest o važnosti proučavanja naše Zemlje.

2. Interaktivne radionice:
Ovogodišnja manifestacija uključuje niz interaktivnih radionica koje će učesnike provesti kroz različite geografske teme. Od geografskih mapa do istraživanja klimatskih promjena, svi prisutni imat će priliku naučiti nešto novo i zanimljivo.

3. Inspirativna predavanja:
Iskusni geografi i istraživači dijeliće svoja iskustva i saznanja kroz inspirativna predavanja. Upoznaćemo se s najnovijim istraživanjima, otkrićima i izazovima s kojima se geografski svijet suočava.

4. Virtuelna putovanja:
Noć geografske nauke omogućava učesnicima virtualna putovanja kroz različite dijelove svijeta. Kroz VR iskustva, posjetitelji će imati priliku istražiti egzotične destinacije, otkriti kulturno nasljeđe i razumjeti uticaj geografskih faktora na život lokalnih zajednica.

5. Ekološka svijest:
Poseban segment ovog događaja posvećen je ekologiji i održivom razvoju. Upoznaćemo se s aktuelnim ekološkim izazovima, razgovarati o očuvanju biodiverziteta i razviti svijest o važnosti održivog života na Zemlji.

6. Geografski kviz:
Zabava je zagarantovana kroz geografski kviz, gdje će posjetitelji moći pokazati svoje znanje i osvojiti sjajne nagrade. Ovaj dio programa pruža priliku za učenje kroz igru i takmičenje.

Zaključak:
“Noć geografske nauke” je prilika da se zajedno divimo ljepoti naše planete, istražujemo njene tajne i razvijamo svijest o važnosti geografske nauke. Očekujemo da će ova noć ostaviti trajan utisak na sve učesnike i podstaći ih da dalje istražuju i cijene bogatstvo geografskog svijeta. Hvala vam što ste dio ove posebne večeri posvećene geografskoj nauci!

 

Objectives:

1. Promocija ljubavi prema geografiji
2. Edukacija i informisanje
3. Interaktivnost i učenje kroz igru
4. Podizanje svijesti o ekologiji
5. Povezivanje stručnjaka i entuzijasta
6. Raznolikost geografskih tema
7. Ohrabrivanje aktivnog sudjelovanja
8. Razvijanje geografske svijesti među mlađim generacijama

Event Language: bosnian

The event will be: “Live” in presence

Country: Bosnia and Herzegovina
City:  Srednje
Address: Bosnia and Herzegovina, Srednje, Srednje bb

Reference Organization (if any): Osnovna škola “Srednje”

Estimated starting time: 19.00.00

until late at night

Those who organize the event are: Geography enthusiasts

School event? Yes, it is organized with a school, or for a school (or several schools)

Comments or Notes:

24006