Tarptautinę paukščių dieną sutinkant

 

Tarptautinę paukščių dieną sutinkant


Greeting of international bird day

 

The event will be: “Live” in presence (if allowed by the covid rules, otherwise it will be online)

Short presentation of the event: 1906 m. balandžio 1 buvo pasirašyta Tarptautinė paukščių apsaugos konvencija. Šią dieną visame pasaulyje skatinama supažindinti visuomenę su nykstančiais paukščiais, kelti inkilus. Lietuvoje ši šventė neretai švenčiama kovo pabaigoje. Paukščiai gyvena visuose žemynuose, ir šiuo metu pasaulyje aptikama 11157 paukščių rūšių. Bet dėl žmonių veiklos, dabar apie 1500 paukščių rūšių yra iškilęs pavojus išnykti, o 120–130 paukščių rūšių išnyko per žmonijos istorijos laikotarpį. Įskaitant vienkartinius stebėjimus, Lietuvoje aptinkama 401 paukščių rūšis.
Geografijos pamokų metu klausysime paukščių balsų, susipažinsime su Lietuvoje gyvenančiais paukščiais, bei paukščių rūšimis, kurios yra įrašytos į Lietuvos Raudonąją knygą. Spalvinsime iš popieriaus iškirptus paukščius ir rašysime kurią paukščio šeimą, būrį ar rūšį norime pristatyti. Darbai bus eksponuojami geografijos kabinete.

Brief description: a lesson about birds that live in “Žuvintas” wildlife reserve, afterwards students will present their prepared assignments for the topic


Objectives:

Event language: lietuvių

Country: Lietuva / Lithuania

City: Vilnius

Link (for online events): [it will be displayed here as soon as possibile]

Reference person: Dolita Gudyniene

Role or Function: renginio organizatorius

Reference Organization (if any):

Those who organize are: mokiniai

Expected duration: 1-6 pamokų laiku

Event program: [to be be displayed here as soon as possibile]

ID.U.N.449

Share: