Climate changes in our town.

Proposer: Tina Franić prof. (1. gimnazija Split, Croatia)  – Role or Function: Geography teacher

April 12th, 2024

Climate changes in our town

Description:

Students will learn about the consequences of climate change in the area of ​​the coastal zone of the city of Split and will study them through the creation and refinement of geographical maps.

 

 

Objectives: Učenici će se upoznati sa korištenjem mareografa u izradi i nadopuni geografskih karata. Podaci mareografa će dokazati promjenu razine mora (transgresiju mora) kao posljedicu klimatskih promjena.

 

Event Language: Croatian

The event will be: “Live” in presence

Country: Croatia (Hrvatska)
City:  Split
Address: Ulica Nikole Tesle 10 Split, Zrinsko Frankopanska 161 Split

Reference Organization (if any): 1. gymnasium Split, Hrvatski hidrografski institut Split

Estimated starting time: 13.30.00

around 2 hours

Those who organize the event are: Geography enthusiasts

School event? Yes, it is organized with a school, or for a school (or several schools)

Comments or Notes: http://www.gimnazija-prva-st.skole.hr/noc-geografije-2024/

Učenice Prve gimnazije Split u pratnji profesorice Tine Franić su sudjelovale u zanimljivim prezentacijama predavača Hrvatskog hidrografskog instituta u Splitu. Učenice su sa zanimanjem pratile predavanja o načinima izrade geografskih karata (papirnatih i elektroničkih), objavi geografskih karata, umnožavanju i njihovom održavanju. Predavanje je uključilo i praćenje promjene podataka razine mora očitanjem mareografa koji je postavljen u moru u blizini Rive grada Splita. Predavači Instituta su također prezentirali i bogatu zbirku starih geografskih karata i uređaja koje su koristili pomorci na svojim brodovima i putovanjima.

Aktivnosti pod nazivom Klimatske promjene u našem gradu su potvrdile potrebu promicanja geografskih znanja i vještina u 21.stoljeću.

24050